5 ting du skal opleve i Vestnorge

Vestnorge er smukt, vildt og fantastisk!

Når vi danskere tænker på Norge, så er det ofte netop Vestnorge, fra Bergen til Stavanger, som vi tænker på med de høje bjerge og de dybe, smukke fjorde. Det er ikke uden grund af Vestnorge år efter år bliver kåret som et af verdens smukkeste steder.

Går du med tanker på en tur til Norge, så læs med og få inspiration til hvad du kan opleve på en ferie til Vestnorge.

Fjelltur

Du kan næsten ikke rejse til Norge uden en tur til fjells. Fjellet og fjellturen er nok det mest norske der findes og de høje fjell er en helt afgørende del af den norske sjæl. Det at “dra til fjells” er simpelthen en helt gennemført del af det at være norsk. At komme ud i naturen, op på fjeldet, langt væk fra civilisationen og hvor mobildækningen ikke slår til. Det er en storslået oplevelse der sætter tingene i perspektiv, når du ser ned og alt er miniature.

Men det er ikke uden risiko at gå til fjells, så sørg for at gå med en guide, hvis ikke du er erfaren.

2. Fiske

Er du lystfisker vil Norge være et fantastisk land for dig, men også andre kan finde glæden ved at fiske i de norske fjorde, elve og småvand. Fiskeriet i Norge er alsidigt og tilgængelig. Stort set alle steder i Norge, behøver du ikke gå langt for at finde noget vand du kan kaste snøren i og der er typisk godt med fisk, selvom bestanden af laks og ørred ikke er hvad den har været.

Årstiden spiller dog en rolle, hvor fiskeriet om sommeren er det sværeste, hvilket jo ikke passer så godt med en sommerferie. Men med tålmodig og viden går det alligevel. Du kan læse mere om fiskeri i Norge på Villmarksbutikken.net.

3. Ekstremsport

Norge er blevet lidt af et hotspot for ekstremsport i alle sine varianter. På Vestlandet især finder du alt du kunne ønske dig, fra rafting til bouldering og mountainbike.

Byer som Voss og Geilo har gjort meget ud af at tiltrække turister der vil have adrenalin på ferien og uanset om du er nybegynder eller erfaren skal du kunne finde noget der tiltaler dig.

4. Madoplevelser

Norge og madlavning? Er det ikke en boomer-joke? Sådan har vi måske set på Norge før i tiden, men det holder ikke længere, slet ikke, og faktisk har det vel aldrig været rigtig.

Opfattelsen af Norge som et kulinarisk uland, skyldes nok snarere at madvarer var og er dyre i Norge, ikke mindst fordi Norge beskytter deres egen produktion. Men det betyder ikke at norsk mad er kedelig, langt fra.

Traditionelle norske retter er fantastiske og meget unikke set med danske øjne. Kålrabi, lutefisk og smalahoved, er retter du måske har hørt om og gyst lidt ved tanken om, men Norge har også fantastisk vildt at byde på, renkød, fugl og fisk. Og så er der vaflerne og bagværket, som bare er helt utrolig lækkert. Især på Vestlandet kan du finde virkelig lækre bagerier.

5. Byoplevelser i Bergen og Stavanger

Vestlandet i Norge er landligt, men det betyder ikke at der ikke findes spændende oplevelser i byerne, ikke mindst i Bergen og Stavanger, der er populære og velstående byer, med masser af oplevelser.

Især Bergen er et stort tilløbsstykke for turister med bryggen og de farverige huse som den perfekte baggrund til dit Instagram opslag. Også Stavanger er en spændende by med vild natur og resterne af den wild west stemning fra den gang at olien kom til Norge.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top