Flystrømper Test – se de bedste rejsestrømper

His du skal ud på en længere flyvetur kan det være en god ide at investere i et par flystrømper.

De trykker blidt på huden og muskler og stimulerer blodomløbet. Det er ikke bare behageligt, men det nedsætter også risikoen for blodpropper i benene.

Når man sidder i samme stilling i lang tid er der en lille, men ikke ubetydelig, risiko for at kunne udvikle en blodprop i benet. Det er fordi blodcirkulationen nedsættes, når vi ikke bevæger os.

Med et par flystrømper, også kaldes kompressionsstrømper eller støttestrømper, kan du gøre dit for at holde cirkulationen i gang.

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents

  Hvem skal bruge flystrømper?

  Sundhed.dk anbefaler at alle der skal på flyrejser over 4 timer bruger flystrømper.

  Det er altså alle, også unge og raske, som flystrømper anbefales til. 

  Desuden anbefaler Sundhed.dk at man bruger rigtige kompressionsstrømper i klasse I. Nedenunder har vi fundet netop flere flystrømper der lever op til det.

  Har du andre lidelser eller tror du at du er i risikozonen, så kontakt din læge.

  Bedste flystrømper

  Mabs Travel flystrømper

  mabs-travel-sort-2 (1)

  Disse simple kompressionsstrømper fra Mabs er lavet i bomuld og fås i flere farver, blandt andet hvid, sort og brun. 

  De fås desuden også i en Wide model, til dig der har tykkere lægge.

  De fås i størrelser fra 36 og helt op til 47, så er du en storfodet person, har vi husket på dig og fundet netop disse.

  De har kompressionsklasse I og lever derfor op til Sundhed.dk’s anbefalinger.

  fra 135 kr.

  Novamed flystrømper

  flystroemper-NV770

  Disse flystrømper fra Novamed er ifølge forhandleren lavet i første klasses garn og med den nyeste strikteknik.

  Det kan vi ikke vurdere, men med disse strømper skulle du få nogle behagelige strømper til den lange flyrejse.

  En lidt anderledes ting ved disse flystrømper er at du ikke bestiller pr. skostørrelse, men derimod måler om din ankel og din læg. 

  Dermed får du altså et par der er lavet i størrelse til læg og ankel og det giver jo super god mening, da flystrømper jo skal sidde helt op til knæet.

  Disse strømper har en kompression på 13-18 mmHg, hvilket burde være indenfor hvad Sundhed.dk anbefaler (15-21 mmHg), men vi har skrevet til forhandleren for at få det bekræftet.

  fra 159 kr.

  EPIC flystrømper

  epic-flystr_C3_B8mper_1024x1024@2x

  EPIC er et populært svensk firma der laver en masse godt rejseudstyr. Her på siden har vi blandt andet testet deres populære og prisbillige kufferter.

  Her har vi fundet et par af deres flysokkert, som er et par helt klassiske sorte sokker til mænd i størrelse 36-45.

  Vi har dog ikke endnu kunnet finde ud af om de har en kompressionsklasse der lever op til Sundhed.dk’s anbefalinger, men vi har skrevet til deres kundeservice og opdaterer når vi har.

  fra 89 kr.

  5 par støttestrømper fra Fodplejebutikken.dk

  Strømper har det med at blive væk, så hvorfor ikke være forudseende og købe lidt ekstra ind.

  Disse støttestrømper fra Fodplejebutikken.dk kommer i et sæt med 5 eksemplarer i neutrale farver.

  De har kompressionsklasse I og lever dermed op til anbefalingen fra Sundhed.dk.

  fra 399 kr.

  Mabs Stay Up strømpebukser med kompression

  27457-nylon-stay-up-kompressionsstromper-solbrun

  Foretrækker du strømpebukser og ikke knæsokker, og det ser jo bedre ud til nederdel, så kan du få det med disse Mabs strømpebukser, der ligesom de andre Mabs modeller har den anbefalede kompression.

  De fås i flere farver og i størrelse 36-44.

  fra 120 kr.

  Novamed kompressionsstrømpebuks

  kompressionsstroemper-nv640-beige

  Vi slutter af med en endnu en kompressionsstrømpebuks, denne gang fra Novamed, som vi også så på ovenover.

  Her har vi så en klassisk strømpebuks, der her kompressionsklasse 1, som er det der anbefales af Sundhed.dk til flyrejser over 4 timer.

  Med strømper fra Novamed, måler man 3 steder på ankel, fod og knæ, for at finde den rigtige størrelse. Det er altså anderledes end almindelige strømper, som går ud fra fodstørrelse. Og det giver jo god mening.

  fra 339 kr

  Tips til at bruge flystrømper

  Flystrømper er ikke helt så nemme at tage på og af som almindelige strømper, så det er en god ide at have forberedt sig.

  Her får du de bedste tips til at bruge flystrømper fra Flypenge.dk

  1. Hvis du aldrig har prøvet at tage kompressionsstrømper på før, så kræver det lidt øvelse. Den bedste måde at tage dem på er ved at tage fat i enden ved tåen og derefter folde resten af strømpen indefra og ud. Placer din fod i tåområdet og rul strømpen over din ankel og ben.  
  2. Du bør tage komprimeringsstrømpen på, inden du rejser til lufthavnen, da de kan være vanskelige at sætte på i den snævre flykabine. De skal sidde glat rundt om dine ben uden at glide ned eller sammenklæbe sig.
  3. Husk, at hvis dine kompressionsstrømper føles for stramme eller smertefulde, så har du muligvis den forkerte størrelse. Du kan faktisk gøre mere skade end gavn med for små strømper. Det skal føles som om, at dine kompressionsstrømper giver dine læg et blidt kram.

  Er flystrømper, kompressionsstrømper og støttestrømper det samme?

  Strømper der der støtter og trykker kan have mange forskellige navne, men de er ikke nødvendigvis de samme og kun en af dem har en dokumenteret effekt, nemlig kompressionsstrømperne.

  Sundhed.dk anbefaler at alle bruger kompressionsstrømper af klasse 1 til flyture over 4 timer.

  Generelt kan det anbefales til alle, uafhængig af risikofaktorer, at benytte kompressionsstrømper klasse I (16-21 mmHg) til under knæet ved flyveture længere end 4 timer.

  Kilde: Sundhed.dk

  Kompressionsstrømper

  Ideen med kompressionsstrømper og støttestrømper er at skabe en positiv effekt på kroppens hjertekredsløb. Det sker ved at strømperne skaber et mekanisk tryk på muskler og blodkar, så overskydende væske fjernes og blodkarrene derfor bedre kan transportere blod tilbage til hjertet. 

  Hvor godt de virker og hvor meget de virker afhænger af om strømpen og her er det vigtigt at kende forskel på egentlig medicinske kompressionsstrømper, der er medicinsk testede og klassificerede og så støttestrømper, der ikke er det.

  Hvis en strømpe er medicinsk klassificeret, vil der stå på emballagen, hvilken gruppe den tilhører. Typisk vil din læge ordinere denne type strømpe.

  Kompressionsstrømper – også kaldet medicinske kompressionsstrømper er betegnelsen for specialstrømper, hvor effekten altid er klinisk testet og dokumenteret.

  Kompressionsstrømper er inddelt i kompressionsklasser (1-4) efter deres effekt på kredsløbet, så man kan udvælge den type strømpe, der passer netop til ens ønske og behov. 

  Kilde: Fysio-shop.dk

  Støttestrømper, flystrømper og rejsestrømper

  Og så tilbage til udgangspunktet for denne guide, altså flystrømperne.

  Virker de så overhovedet?

  Man kan i hvert fald sige at hvis du vil være på den sikre side og lytte til hvad Sundhed.dk anbefaler, så skal du have et par støttestrømper med kompression i klasse 1. Det er også dem vi har fundet flest af i testen ovenover.

  Ud over det så kan flystrømper og støttestrømper, der ikke er medicinsk klassificerede, stadig være behagelige at have på og hvis du skal på kortere ture end 4 timer er der ikke nogen lægelige anbefalinger her.

  Men hvorfor ikke bare købe et par der lever op til anbefalingerne? De er hverken dyrere eller grimmere.

  Om forfatteren

  Skriv en kommentar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Scroll to Top