Rejseseng TEST 2022 – her er de bedste weekendsenge + GUIDE

Bare fordi man har små børn, behøver man ikke blive hjemme! 

Med en rejseseng, også kaldet weekendseng, er det nemt at tage afsted med baby og barn og altid have en tryg seng med. 

Der er mange rejsesenge på markedet og det kan være svært at vide hvilken man skal vælge: Er sikkerheden god nok? Er madrassen tyk nok? Kan den nemt foldes sammen igen?

 I denne guide har vi testet 10+ af de mest populære fra mærker som Deryan, Babytrold og Aeromoov.

Vi har set på tests fra forbrugerorganisationer, magasiner og ikke mindst brugerne selv. Se de mest populære lige nedenunder.

Indholdsfortegnelse

ANNONCE
Aeromoov Pop-Up
1.119,00 kr.
Babybjörn Travel Cot Light
2.045,00 kr.
BabyTrold
449,00 kr.

Sådan har vi testet rejsesenge

Disse anmeldelser har vi brugt i testen

Vi har samlet fakta, tests og kundeoplevelser med 10+ af de mest populære rejsesenge på markedet.

Vi ser blandt andet på hvilke senge der har vundet bedst i test i troværdige forbrugertest, hvilken score produkterne får hos forhandlere som Amazon og hvilke førstehånds beskrivelser vi kan finde på sociale medier og forummer.

Ud fra dette har vi valgt vores bedst i test, hvor vi samler alt det ovenstående og udvælger de rejsesenge vi vurderer til at klare sig bedst.

Bedste rejsesenge

Aeromoov Pop-Up

Anbefalet alder: 0-4 år
Madras tykkelse: 3cm
Vægt: 5kg
Forhandler Totalpris Læs mere
1.119,00 DKK ➔ Læs mere
1.699,00 DKK ➔ Læs mere

Populær rejseseng fra Aeromoov, der klarer sig godt i nogle test og hos kunderne, men knapt så godt i testen hos det australske forbrugermagasin Choice.

Her er tale om en populære lille rejseseng til både de mindste og lidt større børn. 

Rejsesengen kan indstilles i højden sådan at bunden enten kan være i gulvhøjde eller midt i sengen, så du ikke skal bukke dig så langt ned for at tage baby. Når dit barn vejer mere end 6kg eller kan sidde op på egen hånd er det på tide at rykke ned på bunden.

Aeromoov er designet som et sovetelt, men har mere stabilitet i siderne end mange af de tilsvarende modeller, da den har faste hjørner. Der er både adgang gennem lynlås i siden og fra toppen, hvor overdelen kan fjernes.

Madrassen der medfølger er en 3cm tyk foldemadras.

Populær blandt brugerne men delte meninger i test

Aeromoov er en af de mest populære rejsesenge blandt brugerne på Amazon.co.uk. Her får den 4.6/6 stjerner, hvilket er helt i top.

Rejsesengen vinder også bedst i test hos Pricerunner, der især lægger vægt på at den er super nem at slå op og folde sammen:

AeroMoov Pop-up er utroligt nem at klappe op. Man kan bogstavelig talt klare det på fem sekunder
Pricerunner

Sengen får dog ikke kun positive anmeldelser. 

Det australske forbrugermagasin Choice, der svarer til vores TÆNK, giver den kun 47/100 point i test. 

Her er de også enige i at den er super nem at slå op folde sammen, men mener at madrassen er for blød og kan udgøre en sikkerhedsrisiko. 

Det er svært for os at vurdere om dette er korrekt. Choice er generelt meget kritiske overfor rejsesenge af denne slags. Vi har kontaktet AeroMoov og fået dette svar:

AeroMoov er altså slet ikke enige i Choice’s vurdering.

Babydan

Anbefalet alder: 0-2 år
Madras tykkelse: 1.5cm
Vægt: 5kg
Forhandler Totalpris Læs mere
426,00 DKK ➔ Læs mere
437,00 DKK ➔ Læs mere

Babydan er en populær rejseseng der har været til salg i lang tid i Danmark og er en klassisk rejseseng med god plads og stabilt design.

Med en pris på omkring 500kr er det også en af de billigere i testen og for prisen får du så en enkel weekendseng til børn op til 2 år.

Denne weekendseng har ikke alverdens ekstra udstyr, det får du nok ikke til prisen. 

Rejsesenge vejer 11.2kg hvilket er i de lidt tungere ende. Madrassen er 1.5cm tyk, hvilket er blandt de tyndere madrasser. Mange vil nok overveje at købe en ekstra madras og bruge.

Babydan er populær blandt brugerne på Amazon.co.uk hvor den får 4.5/5 stjerner i gennemsnit.

Pricerunner har testet rejsesengen og anbefaler den til dig der vil have en enkelt rejseseng til en god pris:

Denne type rejseseng er et rigtig godt alternativ, hvis du vil have noget stabilt og rummeligt til en så lav pris som muligt.
Pricerunner

Ifølge Pricerunner er senge let at slå op og folde sammen, men fylder en del når den skal transporteres.

BabyGo Dreams II

Anbefalet alder: Ukendt
Madras tykkelse: Ukendt
Vægt: 8 kg
Forhandler Totalpris Læs mere
845,00 DKK ➔ Læs mere

BabyGo er et tysk firma der i Danmark forhandles lige nu af Pinkorblue.

Her har vi fundet deres rejseseng BabyGo Dreams II der er en klassisk weekendseng, men med vuggefunktion, til de mindste. 

Det betyder at du ikke skal bøje dig helt ned til bunden af sengen for at samle baby op.

Sengen vejer 8kg og det er faktisk det eneste produktinfo vi rigtig har kunnet finde på den. Selv på forhandlerens side, kan vi fx ikke finde tykkelse på madrassen eller hvilken alder den er beregnet til.

Google Shopping får rejsesengen 4.6/5 stjerner, men da de fleste er skrevet på fransk, har vi ikke mulighed for at verificere dem.

Vi har fundet en nyere anmeldelse af rejsesengen på det norske forum Kvinneguiden hvor en bruger skriver:

“..Vi har Babygo Dreams II og er veldig fornøyde. Lett, enkel å sette opp og pakke ned, og har to nivåer: ett for nyfødtperioden og ett for senere. Praktisk sideåpning for å kunne få barnet ut og inn den veien eller bruke reisesenga som en slags lekeplass også. Madrassen er litt tynn..”

Babybjörn Travel Cot Light

Anbefalet alder: 0-3 år
Madras tykkelse: 4cm
Vægt: 6 kg
Forhandler Totalpris Læs mere
2.045,00 DKK ➔ Læs mere
2.079,00 DKK ➔ Læs mere

Så er vi nået til en af testvinderne i kategorien klassisk weekendseng, nemlig BabyBjörn Travel Cot Light. 

Sengen er velegnet til børn i alderen 0-3 år og har et klassisk, rummeligt design, hvor den også kan fungere som kravlegård i en snæver vending. 

Den klarer sig godt i test, både hos Pricerunner, Alt for Damerne og hos Choice.com.au, men den er også en af de dyreste i testen.

For det får du så også en rejseseng i høj kvalitet med en tyk madras på 4cm, god komfort, og samtidig en lav vægt på kun 6kg, der gør den let at tage med sig. Det er næsten halvt så let som fx Babydan anmeldt ovenover.

Populær i test

BabyBjörn klarer sig godt i test, blandt andet hos Alt for Damerne, der vel nok har lavet den største test af weekendsenge i Danmark, hvor de kalder den en seng i luksuskategorien:

Den vejer ikke ret meget, er nem at bære rundt på eller gemme væk under sengen, og den afslører også en pæn seng i luksuskategorien
Alt for Damerne

I det hele taget er Alt.dk ret vilde med sengen som de synes har fremragende komfort med en dejlig blød madras – og så er den super nem at folde ud og pakke sammen.

At sengen er nem at pakke ud og folde sammen bekræftes af en bruger på Min-mave.dk der skriver:

“..Vi har en Babybjörn Light. Den kan klappes ud med én hånd og er nem at klappe sammen. Fylder ikke særlig meget og så vejer den kun 5 kg…”

Det australske forbrugermagasin Choice.com.au synes også godt om den hvor den får 63/100 point, hvilket måske ikke lyder af så meget, men Choice er super kritiske overfor de fleste rejsesenge. Som noget positivt kan nævnes at Choice godkender den i forhold til sikkerhed, hvad de faktisk ikke gør for mange andre senge.

BabyTrold

Anbefalet alder: 0-4 år
Madras tykkelse: ukendt
Vægt: 9.1 kg
Forhandler Totalpris Læs mere
449,00 DKK ➔ Læs mere
629,00 DKK ➔ Læs mere

Klassisk rejseseng der er testvinder hos Alt for Damerne og som får gode anmeldelser på COOPs hjemmeside, hvor den får 4.5 stjerner ud af 5 hos brugerne. Det er altså en weekendseng der er godt populær.

Her får du en weekendseng af den klassiske slags med høje sider og stabile kanter, dog med en lille ændring, hvor der her er en åbning med lynlås i enden af sengen. Med den åben kan baby selv kravle ud.

Sengen vejer 9.1kg hvilket er udmærket for denne type rejseseng, der plejer at være noget tung i det.

Alt for Damerne er meget begejstret og kårer den som sagt som testvinder med følgende bedømmelse:

Ud af posen kommer den fineste rejseseng med flot mønster i bløde materialer. Hanken på posen er endda ekstra lang, så sengen kan bæres over skulderen, og der er masser af plads til selv de længste babyben, så sengen kan bruges i mange år.
Alt for Damerne

Det eneste kritikpunkt er at madrassen er tynd og hård, hvorfor det anbefales at købe en ekstra.

Deryan Pop-up Baby Luxe

Anbefalet alder: 0-2 år
Madras tykkelse: 2.5cm
Vægt: 2 kg
Forhandler Totalpris Læs mere
599,00 DKK ➔ Læs mere
719,00 DKK ➔ Læs mere
1.099,00 DKK ➔ Læs mere

Her har vi en anden super populær lille pop-up rejseseng af sovetelt slagsen. Disse rejsesenge er nemme at folde ud og samle igen og derfor er de da også blandt de mest populære. 

Ulempen er at de kun er til de mindste børn og baby, men også at de er hel del mindre stabile og trygge.

Deryan er en af de mest kendte af slagsen og slår sig især op på at være super nem at slå op. Den har desuden myggenet og uv-filter, så oplagt til ture i sommerlandet. Kombiner den gerne med et uv-telt.

Med en anmeldelse på 4.3 ud af 5 stjernerAmazon.co.uk er den stadig blandt de mest populære.

Sengen vejer kun 2kg, så der er virkelig tale om en letvægtsmodel. Madrassen er 2.5cm tyk, hvilket er helt udmærket for denne type.

Hauck Dream N Play Plus

Anbefalet alder: 0-4 år
Madras tykkelse: ukendt
Vægt: 9.8 kg
Forhandler Totalpris Læs mere
249,00 DKK ➔ Læs mere
399,00 DKK ➔ Læs mere

Her er endnu en populær rejseseng, der klarer sig godt hos forbrugere, men knapt så godt i test. 

Hauck er en klassisk weekendseng, der får 4 ud af 5 stjerner hos Alt for Damerne og gode anmeldelser hos brugerne hos COOP og Amazon.

Weekendsengen forhandles blandt andet hos COOP, så hvis du er medlem her kan du tjekke om du kan få en god pris.

Hauck weekendsengen er en helt klassisk model med netsider og stabile metalhjørner. Den vejer 9.8kg og er derfor i den tungere ende.

Alt for Damerne synes den er ok, men madrassen trækker ned:

Du får en stor seng, som kan bruges i mange år, til billige penge – men regn lige de 300 kr. med oven i til en ekstra madras – for det er der brug for.
Alt for Damerne

Kunderne på Coop er derimod ret godt tilfredse hvor sengen får 4.4 ud af 5 stjerner, hvor flere bemærker at den nu er markant nemmere at folde ud.

Innovi Cocoon

Anbefalet alder: 0-6 måneder
Madras tykkelse: ukendt
Vægt: 3.7 kg

Denne rejseseng har vundet “Bedst for Baby” hos Pricerunner og er en simpel, sammenklappelig rejseseng i et flot design, der i udseende minder en hel del om en vugge.

Modsat andre rejsesenge, står denne seng på ben, der foldes ud. Den er derfor også kun beregnet til baby, men de høje ben gør at du nemt kan komme til baby. Super smart.

Sengen er kun beregnet til de allermindste, 0 – 6 måneder, så spørgsmålet er om du vil betale for denne luksus.

Joie Allura

Anbefalet alder: 0 - 4 år
Madras tykkelse: ukendt
Vægt: 10.8 kg
Forhandler Totalpris Læs mere
949,00 DKK ➔ Læs mere

Vores sidste weekendseng fra Alt for Damernes test er Joie Allura, som får 4 ud af 5 stjerner med.

En klassisk stor og stabil weekendseng, der får rosende ord med for netop størrelsen og stabiliteten, men får kritik for at være for tung og den vejer da også 10,8kg.

Alt for Damerne skriver:

Fin seng uden de store dikkedarer ved første øjekast. Den er stor, så der er god plads til, at babyerne kan vokse, men den fylder også en del, når den er klappet sammen, og den er så tung, at der nærmest skal flere voksne til at bære den – øv. Til gengæld virker den superstabil.
Alt for Damerne

Det skal du vide om at købe rejseseng og weekendseng (GUIDE)

I tvivl om du har brug for en rejseseng og hvilken en du i så fald skal vælg? 

I dette afsnit har vi set hvad eksperterne anbefaler når du køber rejseseng. Vi har fundet rådgivning fra sundhedsplejersker og fra forbrugerorganisationerne Which og Choice, der svarer til TÆNK bare i England og Australien.

Har du brug for en weekendseng?

Det første spørgsmål vi kunne starte med er om du har brug for en weekendseng eller rejseseng?

En rejseseng er super smart, hvis I rimelig ofte er på farten med baby og barn, hvor der ikke er en tremmeseng I kan bruge.

I en undersøgelse foretaget af Which, det engelske TÆNK, svarer 41% af forældre at de har haft glæde af en rejseseng.

Hvis I ofte tager på besøg hos familie og venner eller på hotel, så er en rejseseng super smart. 

En rejseseng er dog ikke en erstatning for en tremmeseng, så hvis I for eksempel ofte besøger bedsteforældrene kan det være en god ide at høre om de har plads til en.

Men der er ingen tvivl om at en rejseseng giver frihed og tryghed – og derfor en mulighed for at leve et mere aktivt og socialt liv med baby.

Hvilken type rejseseng skal du vælge?

Rejsesenge fås overordnet som to forskellige typer:

  • Light rejsesenge
  • Klassiske rejsesenge

Light rejsesenge

Light versionen kaldes også sovetelt og er en simpel lav rejseseng, der har sider af gennemsigtig netmateriale og typisk en lynlås på siden. 

De er beregnet til de mindste og har den fordel at de er nemme at transportere og slå op / folde sammen, men de er ikke ret stabile og de passer ikke til større børn.

Klassiske rejsesenge 

Klassiske rejsesenge minder om tremmesenge, bare uden tremmerne. De har høje sider der holdes oppe af ben i metal. 

Derfor er de også mere stabile og er typisk meget større, hvorfor de også kan fungere som kravlegård. De største af dem passer til børn op til 15kg.

Er den nem at folde ud og folde sammen?

Det er super vigtigt at vælge en weekendseng der rimelig nemt kan slås ud og foldes sammen igen. 

De fleste weekendsenge er rimelig nemme at slå ud og sætte op, det er straks sværere at folde dem sammen.

Nogle rejsesenge bliver solgt som “pop up rejsesenge”, altså hvor man bare trækker i en snor eller lignende, så hopper de ud og på plads. De skal dog stadig pakkes sammen.

Her er et godt tip at læse brugsanvisningen grundigt eller se på Youtube om der er en video der viser hvordan man gør.

Men fordi det kan være svært er det også en overvejelse, vi har taget med i vores test af rejsesenge.

Hvor sikker er rejsesengen?

Sikkerhed er selvfølgelig en helt afgørende kvalitet ved sengen. 

Den er jo ikke stabil som en tremmeseng og har sider af netmateriale. Derfor stiller det ekstra store krav til udformingen, så baby ikke kan komme til at sidde fast eller det der er værre.

Her er det værd at bemærke at de små rejsesenge og sovetelt ikke er lige sikre som de større weekendsenge og man derfor bør være forsigtig i nærheden af dem.

Alle rejsesenge i denne test er certificerede til salg i Danmark og Europa, men derudover kan der være forskel imellem dem.

Den australske forbrugerorganisation Choice, anbefaler for eksempel slet ingen af soveteltene, men giver dog Deryan rejsesengen, som vi har med i testen, den anbefaling at den i det mindste ikke er livsfarlig!

Umiddelbart virker Choice dog til at stå ret alene med den lidt alarmistiske holdning til de små rejsesenge.

Hvilken madras følger med rejsesengen?

Madrasserne i rejsesenge er typisk ikke ret tykke. Derfor køber mange en ekstra foldemadras til at ligge i bunden.

Ifølge Which.co.uk, den engelske forbrugerorganisation, er det dog ikke en god ide. Sengene er nemlig udviklet til madrasserne og hvis man selv tilføjer en ekstra madras kan det gå ud over sikkerheden.

Her bør vi nok tilføje at rigtig mange forældre har klaret sig fint med at bruge en ekstra madras.

Men hvis du skulle følge anbefalingerne, burde du måske i stedet se efter en rejseseng med tyk madras, hvor det ikke er nødvendigt at købe ekstra.

Hvor meget vejer dit barn?

  • Rejsesenge og weekendsenge kan maks bruges op til barnet vejer 15kg efter det er på tide at finde en anden løsning.
  • De mindste rejsesenge, soveteltene, er kun beregnet til de mindste, typisk 0-2 år.

Om forfatteren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top