Erstatning ved flyforsinkelse – hvordan fungerer det?

Der går i dag meget snak om, hvorvidt det er muligt at få erstattet noget af prisen for den flybillet, man har betalt for, hvis der hersker en forsinkelse med flyet. Det er jo noget, der i værste tilfælde tager meget tid fra en god ferie, som man har glædet sig til, lige såvel som det kan gå udover en hel arbejdsdag i den anden ende også. Skal du overnatte uden reservation kan det blive dyrt og det er ikke sjovt at skulle ringe til banken for at låne penge midt om natten i et fremmed land.

Det kan derfor have fatale konsekvenser for den enkelte, hvis der er tale om selv de mindst forsinkelser, og derfor er der selvfølgelig mange, der søger en eller anden form for kompensation.

Du kan søge kompensation hele 3 år tilbage fra din sidste flyforsinkelse 

Heldigvis er der i nogle tilfælde en erstatning at hente. Og de kan faktisk give hele 3 år efter, at forsinkelsen har fundet sted. Derfor kan du med fordel tænke tilbage på de sidste 3 år og se, om det er muligt for dig at søge nogle penge hjem. Du skal være opmærksom på, at erstatningen faktisk ikke kun gælder, hvis der er tale om en flyforsinkelse. Er du blevet afvist ved bording for eksempel på grund af et overbooket fly, eller hvis flyafgangen har været helt aflyst, så er det også muligt for dig at søge kompensation. Og faktisk er det muligt at få helt op til 4.500 kr. retur.

Få hjælp til at søge erstatning ved flyforsinkelse og slip for det store besvær 

Og det kan godt være, at du sukker højlydt, fordi du tænker, at det er en besværlig proces at gå igennem – det er det dog heldigvis ikke, hvis du søger hjælp gennem en service som enten Flyservice eller Flyhjælp. Disse kan nemlig overtage arbejdet for dig. Til gengæld skal disse tjenester have 20% af din erstatning ved flyforsinkelse, mens du selv kan beholde de resterende 80% – kvit og frit. Ønsker du at beholde hele beløbet selv, er du selvfølgelig velkommen til at klare hele processen på egen hånd. Det kan dog godt være en lang og hård proces at slippe igennem. 

Vær opmærksom på at kompensationen ikke gælder alle flyforsinkelser og rejse-afstande 

Det er dog ikke alle flyforsinkelser, der kan søges kompensation ved. Der skal nemlig være tale om en forsinkelse på mellem 2-4 timer, hvis du som minimum skal have ret til at få betalt mad og drikke. Vær opmærksom på, at der her også gælder nogle afstande, som det anbefales, at du søger dig frem til online, såedes det sikret, at du er godt rustet, før du giver dig til at søge dine penge hjem. Er din flyrejse forsinket i minimum 5 timer, har du krav på at få refunderet hele flyrejsen, eller også skal flyselskabet tilbyde dig en gratis flyrejse helt hjem til startstedet. 

Når du har ret til en gratis hotelovernatning 

Er du mere uheldig endnu, og er dit fly for eksempel helt aflyst, har du ret til en hotelovernatning til dagen efter den planlagte afgang. Den skal selvfølgelig også være gratis for dig, og det skal transporten til og fra lufthavnen også. 

Scroll to Top