Pakkeliste til storbyferie

Er du så heldig at du skal på storbyferie, så er der nogle ting, der kan være vigtige at pakke. Derfor har vi i samarbejde med rejseguiden Storbyguide.dk, lavet en huske/pakkeliste til storbyferie. Så er du sikker på at gå de væsentligste ting med.

Listen dækker både ting der er praktiske at have med på storbyrejsen, men også ting du kan gøre for at forberede din rejse bedst.

 • Fodtøj
 • Rygsæk
 • Lokalt turistkort
 • Tøj til alle årstider
 • Kontanter i lokal valuta
 • Oversætter
 • Transport fra lufthavnen

Fodtøj

Når man er på storbyferie, går man ofte meget. Det at gå rundt, er den bedste måde at opleve storbyen på. Du kan ofte benytte de offentlige transport muligheder, men det at gå rundt er noget specielt. Du får oplevet meget mere end hvis du du eks. sidder i et metrotog. Derfor er det vigtigt at du tænker på at have praktiske sko med, som du går godt i. Så lad være med at tage de nyeste og smarte sko på, tænkt hellere på at det er sko du skal kunne gå eks. 10 km. i.

Rygsæk – ikke for stor eller lille

Som nævnt går man meget rundt i når man er på storbyferie. Ud over godt fodtøj, er det også godt at have en praktisk taske med. Det skal ligesom med skoene, være en taske man let kan bære mange kilometer.

Jeg vil anbefale at bruge en rygsæk, du kan have bag på ryggen. En god rygsæk skal bl.a.

 • Sidde godt på ryggen.
 • Hverken være for stor eller for lille.
 • Gerne have forskellige store og små rum.
 • Gerne have et indvendigt rum, der kan lynes (til værdigenstande).

Husk i øvrigt, at det kan være vigtigt at du har vand med, hvis du eks. er i Barcelona, hvor der kan være rigtig varmt.

Kort fra hotel eller via telefon

Når man går rundt i storbyen, er det vigtigt at kunne finde rundt. For ellers kommer du let til at gå forkert og spilde tid. Derfor er det vigtigt at du har et kort med. Ofte har hoteller små turist kort, man gratis kan tage med – men jeg tænker det er vigtigt at du hjemmefra har pakket en eller anden form for kort. Det kan være din mobil telefon (som du har sikret virker udenlands) eller måske har du købt en ”turen går til ….” bog, heri er det ofte et bykort.

Oversætter

Skal du til byer, hvor du ikke taler deres sprog, og de ikke kan engelsk. Så overvej at have en oversætter med på din pakke liste. En tale til tale oversætter – så kan du let kommunikere med indbyggerne. Det kan enten være fysisk lille oversætter eller også en app du henter til din telefon.

Tøj til alle årstider

Det er vigtigt at have pakket til både det land samt den årstid du rejser i. Hvis du eks. skal til Island, så er det vigtigt at have tøj med til faktisk alle årstider. Det vil sige både regntøj, varmt tøj samt let tøj (hvis du kommer om sommeren). For man kan komme til at opleve alle årstider på en og samme dag.

Forbered dig også gerne, ved at se vejrudsigten i landet – så du er lidt forberedt på hvordan vejret er – og du dermed kan pakke til det.

Have hævet lidt kontanter

Hæv gerne lidt lokal valuta, som du kan have med. Det kan være relevant hvis du eks. skal på toilettet, skal købe vand mv. Nogle hoteller vil i øvrigt have et depositum når du tjekker ind, så har du også til det.

Hvis ikke du kan hæve den lokale valuta hjemmefra, så hæv Euro, det kan du bruge i de fleste europæiske lande og dollars kan bruges i mange andre lande.

Overvej hvordan vil fra lufthavnen

Inden du tager afsted, så overvej hvordan du vil komme fra lufthavnen til dit hotel. Ofte går der offentlig transport eller taxer. Men du kan ofte også få dit hotel til at booke transport til dig. De kan sørge for at der holder en taxa klar til dig med dit navn på. Det koster lidt ekstra, men det giver dig en let start på rejsen.

Det er nogle af de vigtigste pakkeråd til storbyferien.

Rigtig god storbyferie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top