Pakkeliste til London – hvad skal man have med?

Er du på vej på en storbyferie til London, men er du i tvivl om, hvad du skal have med i kufferten? Herunder kan du se en pakkeliste til London, så du er sikker på at have alt du skal bruge med til den engelske hovedstad.

Pakkeliste til London

  • Pas
  • Billet til lufthavnstransport
  • Adapter
  • Pund
  • Gode sko
  • Tøj til alle årstider
  • Oyster Card til offentlig transport

Pas

Det vigtigste er naturligvis dit pas. Storbritannien er ikke med i Schengen-samarbejdet og nu heller ikke engang i EU, så du kan altså ikke bare rejse til London på dit kørekort som det er tilfældet med en række andre europæiske destinationer. 

Husk også, at du skal igennem paskontrollen både i den danske og engelske lufthavn, så det tager lidt længere tid end, hvis du skal til Berlin.

Billet til lufthavnstransport

Måske ikke nødvendigvis noget, der skal pakkes (for du kan have den på din smartphone), men det er vigtigt at huske, at lufthavnen i London faktisk ligger et godt stykke udenfor byen.

Så uanset om du lander i Gatwick, Stansted, Luton eller Heathrow, så bør du få styr på, hvordan du kommer fra lufthavnen til dit hotel inden du tager hjemmefra.

Rejseguiden Rejsekris.dk har flere gode artikler om lufthavnstransport i London.

Adapter

I Storbritannien bruger de andre strømstik end herhjemme og mange danskere, der tidligere har været i London har en adapter liggende. Så husk nu at medbringe den, så du ikke står på dit hotelværelse og tænker “ej, den har jeg jo købt én gang”.

De fleste bedre hoteller har gratis adaptere til lån og ellers kan de købes i alle supermarkeder og turistbutikker derovre til 4-5 pund.

Pund

Det bringer os til næste punkt. Vi er vant til at kunne betale med kort herhjemme vitterligt alle steder. Før corona var kontanter stadig meget udbredte i England, men efterhånden er de næsten lige så langt fremme som os i Danmark, når det kommer til kontaktløs betaling.

Dog er der fortsat steder, hvor de kun tager kontanter, så det kan være en god idé lige at have lidt pund med.

Gode sko

Dette gælder i virkeligheden for alle storbyferier, men især i London. Det er en stor by og man ser den bedste til fods, da trafikken kan være slem med taxier og hvis man tager offentlig transport ender man ofte nede under jorden i undergrundsbanen.

Tøj til alle årstider

Uanset hvornår du rejser til London, så giver det god mening at pakke tøj til de fleste årstider.

Der kan være 15 grader og sol i januar, men der kan også være 12 grader og regn i juli. Det er vitterligt ikke til at sige, så husk at tjekke vejrudsigten hjemmefra, men vær også klar til, at den kan skifte hurtigt.

Oyster Card til offentlig transport

Hvis du tidligere har været i London, så tjek lige om du ikke har et gammelt Oyster Card liggende. 

Oyster Card er Londons svar på Rejsekortet og de udløber aldrig, så det kan være, at du har et liggende, der stadig er penge på.

Der er ikke nogen grund til at købe et kort, hvis du ikke har et. Man kan nemlig bruge sit kontaktløse VISA-kort og bl.a. Apple Pay i offentlig transport i London.

Det var de meget London-specifikke råd til pakning af kufferten. 

Rigtig god rejse.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top