3 idræts- og sportsevents du skal opleve i Sverige

Denne tekst er udviklet i samarbejde med Fitfact.se

Det er ikke så tit, man hører om sportsbegivenheder i Sverige, men der er lang flere end man går og tror. Sverige er også enormt gode til nogle sportsgrene, derfor er der masser af potentiale for at se nogle enormt dygtige spillere rundt omkring i landet. Her kan du læse om nogle af de største begivenheder i Sverige, og om hvorfor lige de er så store her. 

Det sagnomspundne Vasa løb

Vasa løbet, eller vassaloppet, er faktisk flere løb på samme rute. Dog er langrendsløbet nok det, som folk kender bedst. Her løber deltagerne 90 km fra idrætspladsen i Tjänheden til en anden by, Mora igenne den smukke svenske villmark. Man kan både deltage i løbet som dame og herre, men de løber ikke samlet. Der er også stor forskel på, hvor mange der er med alt efter, om det er mænd eller kvinder, der løber. På den måde kan du selv vælge, om du vil se en stor gruppe mænd eller en lille gruppe kvinder.

Det er lidt som Sveriges Tour de France, udover at det selvfølgelig er på ski. Det giver god mening, at der er et løb på langrend lige præcis i Sverige, fordi det er deres nationalsport. 

Hockey er stort i Sverige

Overraskende nok er der enormt mange, der spiller hockey i Sverige. Derfor er der også mange storslåede kampe at tage til. Spillet er indendørsversionen af ishockey, hvilket måske er forklaringen på, hvorfor det er så stort i et koldt land som Sverige. 

Der er altså en sport, mange svenskere har kært. I svensk tv blev der i 2008 sendt ca 150 timers hockey. Det var dermed det, der blev sendt andet mest af, kun overhalet af fodbold, som blev vist i 175 timer. Det er altså overraskende tæt.

Gadesport i Sverige

Det er også sket, at der er blevet afholdt Xgames om sommeren i Sverige i Stockholm. Det har været en stor succes, så det kan kun forventes, at det kommer til at blive afholdt igen. Xgames er den største begivenhed for skate, bmx og lignende. Så hvis man vil se flotte tricks og vilde styrt, så er det her det sker. Fordi Xgames er så stort, kommer der også tit mange af de dygtigste i verden, for at være med. Du kan altså se nogle af de dygtigste skatere i verden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen